Mikä Siionin virret -lukupiiri?


Herättäjä-Yhdistys aloittaa 20.8.2018 osoitteessa https://siioninvirret.blogspot.com/ kaikille avoimen Siionin virsien lukupiirin.

Uudistetut Siionin virret otettiin käyttöön Nilsiän herättäjäjuhlilla 2017. Kyseessä oli heränneiden virsikokoelman kolmas kokonaisuudistus, jonka myötä muuttui paljon niin sanoituksissa, sävelmissä kuin virsijärjestyksessäkin.

Lukupiiriblogissa käydään Siionin virret läpi kannesta kanteen. Maanantaina 20.8.2018 blogissa ilmestyy alustus Siionin virsistä nro 1–3, ja sen jälkeen käsitellään kuusi virttä kerrallaan joka viikko aina kesäkuuhun 2019 asti.

Alustukset tulevat olemaan keskenään erilaisia, sillä kirjoittajina on Herättäjä-Yhdistyksen työntekijöiden lisäksi niin ammattimaisia virsituntijoita kuin tavallisia veisaajia. Mukaan ovat lupautuneet mm. Heli Karhumäki, Jouko Ikola, Leena-Marja Renko, Heikki O. Tukiainen, Kalle Hiltunen, Katariina Airas ja Sirkku Rinnekari.

Ainakin yhtä tärkeä kuin alustusteksti on blogin kommenttiosio.

- Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan kommenteissa alustuksesta ja viikon virsistä, rohkaisee projektia organisoiva Herättäjä-Yhdistyksen järjestösihteeri Hanna Tuura.

Tuura vinkkaa, että on lisäksi luvallista ja jopa suositeltavaa käyttää blogin alustuksia kasvotus-ten kokoontuvien kirjallisuuspiirien, kaveriporukoiden tai seurojen keskustelunherättäjänä.

- Virsien kohdalla lukupiiriläiset ja satunnaiset kävijät voisivat miettiä esim. henkilökohtaista suhdettaan virsitekstiin: miten tämä virsi minua puhuttelee, millaisissa tilanteissa tätä on vei-sattu, millaisiin tilanteisiin virsi sopii.

Virttä ei tietenkään voi kokonaan erottaa sävelmästään, mutta lukupiirissä lähestytään Siionin virsiä ennen kaikkea teksteinä ja sanojen kautta.

LISÄTIETOJA:  järjestösihteeri Hanna Tuura, p. 040 772 1903, hanna.tuura@h-y.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti