maanantai 13. elokuuta 2018

Lukupiiri alkaa ensi viikolla

Ensi maanantaina tässä blogissa ilmestyy alustus Siionin virsistä nro 1-3, ja valtakunnallinen Siionin virret –lukupiiri käynnistyy. Blogissa käydään Siionin virret (2016) läpi kannesta kanteen, ensimmäisen kolmen virren alustuksen jälkeen käsitellään kuusi virttä kerrallaan joka viikko aina kesäkuuhun 2019 asti. Alustukset tulevat olemaan keskenään erilaisia, ja alustajina on Herättäjä-Yhdistyksen työntekijöiden lisäksi niin ammattimaisia virsituntijoita kuin tavallisia veisaajia.

Kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan alustuksesta ja viikon virsistä tähän blogiin. On luvallista ja suositeltavaa käyttää alustuksia myös kasvotusten kokoontuvien kirjallisuuspiirien, kaveriporukoiden tai seurojen keskustelunherättäjänä. Virsien kohdalla lukupiiriläiset ja satunnaiset kävijät voisivat miettiä esim. henkilökohtaista suhdettaan virsitekstiin (miten tämä virsi minua puhuttelee, millaisissa tilanteissa tätä on veisattu) ja sitä, millaisiin tilanteisiin virsi sopii.

Virttä ei tietenkään voi kokonaan erottaa sävelmästään, mutta tässä lukupiirissä lähestymme Siionin virsiä ennen kaikkea teksteinä ja sanojen kautta. Musiikilliset ulottuvuudet jäävät tässä yhteydessä sivuosaan.

Ensimmäisten alustusten kirjoittajat:
20.8. Hanna Tuura (virret 1-3)
27.8. Kalle Hiltunen (virret 4-9)
3.9. Heikki O. Tukiainen (virret 10-15)

Ja jos jollakulla tämän luettuaan virisi into kirjoittaa lukupiiriä varten virsialustus, yhteyttä sopii ottaa Hanna Tuuraan, p. 040 772 1903, hanna.tuura@h-y.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti